Random
Loading...
FotoMage / fun

Answer to All of Your Questions

Is it true? Somebody found out…Here are some of the most interesting myths, or better say question of not just today…these things we heard about, but never knew are they true or not…some of htem we saw in the movies and said – ‘Yeah, right’… Now let’s see what is true and what is false, luckily somebody did it for us.

1. MYTH: CAN PLUGGING YOUR FINGER IN A GUN BARREL CAUSE IT TO BACKFIRE?

Somebody treaded into cartoon territory to work out whether Bugs Bunny could really make Elmer Fudd’s shotgun backfire and explode by plugging his rabbity finger in the barrel. In this testing, it was made a remote control gun and a gel mold of a hand with a density comparable to human tissue, to ensure no one was harmed. With the plastic finger blocking the bullet’s path, the gun fired and blew this myth to smithereens. The fake finger didn’t stand a chance against the shotgun shell and exploded — along with the entire dummy arm. On the second round they used a stiffer wax hand to plug the gun barrel, but it couldn’t beckon a backfire either. If Bugs Bunny were real, Elmer Fudd would’ve slain that wily rabbit a long time ago.

ANSWER: NO

Answer to All of Your Questions

2. MYTH: CAN YOU REALLY SLIP ON A BANANA PEEL?

The banana peel fall: It”s a myth that got its start in the early 1900s when bananas became the most popular fruit in the United States. People would toss their scrap skins on the sidewalks, where they rotted and became slippery. Enough people slipped on the aging peels and were injured that many places enacted anti-littering laws. The myth has been perpetuated in slapstick comedy over the years. Reality check: Although the slick underside of a fresh banana skin does have some friction-reducing properties, a single peel isn’t a guaranteed fall magnet. If you’re determined to see some major slippage, try running on layers of peels. Putting peel upon peel reduces static friction, the force that keeps an object from moving when it goes from “stop” to “start.” And the older the peels, the more slippery they will be, because the solid material decomposes into a soft, slimy texture.

ANSWER: NO

Answer to All of Your Questions

3. MYTH: CAN SHOOTING AT THE GAS TANK OF A CAR MAKE IT EXPLODE?

In Hollywood, it seems like all you need to blow a car to smithereens is a gun and a gas tank. A garage-full of flicks depict people destroying automobiles by shooting straight into to the tank, triggering a massive explosion. But would it happen in the real world? Nobody can say that this absolutely cannot happen but it’s highly unlikely. When tested, it was confirmed that a tracer bullet fired from a great enough distance could pick up enough heat from air friction to explode a gas tank, so the myth may not be entirely untrue. It’s just not quite as easy to blow up a car as Hollywood special effects people seem to think it is.

ANSWER: NO

Answer to All of Your Questions

Answer to All of Your Questions

4. MYTH: ARE ELEPHANTS REALLY AFRAID OF MICE? Answer to All of Your Questions

The urban legend about the largest animals on land (eg. elephants) being afraid of one of the smallest (mice) has been perpetuated in cartoons, as well as popular animated films, such as Disney’s ‘Dumbo’. It’s not clear where the idea came from, but many people have theorized that elephants might be afraid of mice because they fear that the tiny creatures will crawl inside their trunks, irritating or blocking them. Elephants in captivity have been exposed to mice because they are frequently found in and around the elephants’ feed (hay). Many caretakers have observed mice crawling on the trunks and faces of (awake) elephants and observed that the elephants take absolutely no notice of the mice, much less express fear or anxiety in their presence. Based on observations of interactions between elephants and mice, and the apparent peaceful coexistence, it’s unclear where the myth may have originated.

ANSWER: PLAUSIBLE

Answer to All of Your Questions

5. MYTH: CAN WOMEN REALLY TOLERATE MORE PAIN THAN MEN CAN?

Researchers have concluded that women and men feel pain differently, but can women handle more of it, especially if they’ve experienced that pain pinnacle known as childbirth? One of the test done was a cold pressure test. It  is done by requiring a participant to place their hand in the cold pressor for as long as they can. Once pain is present, they let the researcher know. Once the pain is unbearable, the participant removes his/her hand. But it has also been proven that women can tolerate cold better than men, due to their average of 30% more body fat, so is this test a real indicator of pain tolerance? what about other thing,  like punching, fighting, pressure test on a specific parts of body…It can be very complicated, especially whan you want to avoid someone being really hurt during the test.

ANSWER: YES, mostly

Answer to All of Your Questions

6. MYTH: IS FOOD THAT’S BEEN ON THE FLOOR LESS THAN FIVE SECONDS REALLY SAFE TO EAT?

A common superstition, the five-second rule states that food dropped on the ground will not be contaminated with bacteria if it is picked up within 5 seconds of being dropped. Some people may earnestly believe this assertion, whereas other people employ the rule as a polite social fiction to prevent their having to forgo eating something that dropped to the ground. But according to research from food  scientists you  could’ve picked up toxic salmonella bacteria during that brief time period, especially on a tiled or wooden surface.  Bacteria can attach itself to your food even if you pick it up super-fast. But will your dropped food contain enough bacteria to make you sick? It’s possible — and that’s why you shouldn’t eat food that has hit the floor.

ANSWER: OF COURSE NOT

Answer to All of Your Questions

7. Here’s an interesting one – MYTH: CAN YOU USE SALAMI AS ROCKET FUEL?

Salami can be added as rocket fuel because it is rich in nitrate, a key ingredient in many explosives. While the nitrous oxide that was used to initiate combustion gave the rocket 70 pounds of thrust force, adding salami into the mix tripled that force. To prove the meat could indeed power a rocket, the scientists solated the experimental variables by testing the nitrous oxide thrust force, minus the salami fuel. However, when they added the salami — which is rich in nitrate, a key ingredient in many explosives — back into the rocket structure, the thrust force tripled. With the sausage packing such a powerful punch, the experiment reconfirmed that salami can certainly send a rocket into flight. So, if you ran off of gas, just use some salami! Answer to All of Your Questions

And more astonishing answer – YES


Answer to All of Your Questions

8. MYTH: CAN YOU REALLY LANE A PLANE IF YOU HAVE NO FLYING EXPERIENCE?

The myth that someone can coach an inexperienced person through successfully landing a plane is little more than a cinematic confection. Though hilariously portrayed in the 1980 comedy Airplane!, no one in real life has ever attempted to pull off this feat. Due to the sky-high insurance liabilities of flying an actual plane, novice pilots took turns in a simulator cockpit to see what would happen if they tried to take the reins mid-flight on a 160-passenger plane. Without any assistance they were unable to control their flight speed and altitude, and both literally crashed and burned. But their second go-round with coaching assistance from an air traffic officer was much smoother sailing. Though the coach wasn’t inside the simulator, he was able to point out the gauges and controls and how to use them to correctly maneuver the plane. After being talked through how to steer and land step-by-step, they brought their imaginary planes safely to the ground.

ANSWER: PLAUSIBLE

Answer to All of Your Questions

9. MYTH: CAN DRINKING COFFEE HELP A PERSON SOBER UP?

When you see a movie scene showing a drunk guy trying to sober up in a hurry, odds are he’ll be chugging a cup of stout black coffee to help speed up the process. But can a person who is drunk function better — and possibly pass as sober — after downing a cup (or two) of joe? A few rounds of drinks, several cups of black coffee and a series of tests to measure hand/eye coordination reveal the answer: A resounding “no.” Coffee does not help you get sober. If you’re plastered, you’re going to have to wait several hours for the alcohol to leave your system on its own. Drinking coffee won’t make your body metabolize alcohol faster. However, coffee can affect your drunken state by tricking your mind into thinking you’re close to sobriety. It turns out the caffeine in coffee is a stimulant, which can make you feel like you’re ready to handle certain potentially dangerous activities — like driving. But beware! If you’re drunk, coffee can’t actually prepare you to get behind the wheel — it’ll only make it harder to realize you’re sloshed..

ANSWER: NO

Answer to All of Your Questions


You don't want to miss these:
Take a look at these:


Loading...

Loading...